سنگ ها و گوهر های قدیمی از گذشته تاکنون مورد توجه مردم بوده است؛ از سال های بسیار دور مردم به دنبال کشف سنگ های قیمتی و معدن سنگ های با ارزش بودند. اما حتی در آن زمان که سنگ های مصنوعی تنوع کمتری داشتند هم تشخیص سنگ قیمتی اصل از تقلبی دشوار بود. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی، ساخت سنگ های مصنوعی با ظاهری کاملا شبیه به سنگ های قیمتی بسیار رواج پیدا کرده است؛ چرا که قیمت بسیار کمتری داشته و از طرفی به راحتی در تعداد بالا قابل تولید است. اما هنوز هم هستند افرادی که به دنبال سنگ های قیمتی اصل هستند؛ اما روش های سنگ شناسی چیست؟ چطور میتوان سنگ های مختلف را شناخت و از یکدیگر تشخیص داد؟
روش های مختلف سنگ شناسی
تشخیص چشمی
اولین روش برای سنگ شناسی، تشخیص چشمی سنگ های مختلف است. البته که این روش مناسب افرادی است که سالها در این زمینه فعالیت داشته و مهارت زیادی دارند.
در ابتدا باید بدانید که تفاوت سنگ های قیمتی با سنگ های شیشه ای و مصنوعی چیست؟
سنگ های قیمتی نباید حالت شنی داشته و به کمک ابزارهایی همچون چکش به راحتی شکل بگیرند. در اصل سنگ های قیمتی به دلیل شکل خاص کریستال های خود شهرت پیدا کرده اند. سنگ های قیمتی تنها به کمک ابزارهای برش و یا ساینده تغییر شکل خواهند داد.
لازم به ذکر است که حتی مروارید که بدست آوردن آن دشوار است هم جزو سنگ قیمتی به حساب نمی آید.
سنگ شناسی به کمک سختی سنگ ها
دومین روش برای سنگ شناسی، تشخیص میزان سختی سنگ ها است. تشخیص میزان سختی یک سنگ منجر به شناخت دقیق آن نخواهد شد؛ اما می توان آن را در دسته بندی درستی قرار داد. برای تشخیص میزان سختی یک سنگ از وسایل مخصوصی استفاده می کنند.
بررسی بلورهای سنگ
سومین روش در سنگ شناسی، بررسی بلورهای سنگ است. در این بررسی باید به این سوال پاسخ بدهید که آیا بلورهای سنگ مورد نظر در هر زاویه از آن جدا میشوند ؟
البته که سنگ های قیمتی در این زمینه متفاوت هستند؛ اگر میخواهید به سنگ قیمتی شما آسیبی وارد نشود، این روش مناسب نمی باشد.
رد جا مانده از سنگ روی سرامیک
یکی دیگر از روش های سنگ شناسی، بررسی رد جا مانده از سنگ روی سرامیک است. برای این کار کافیست سنگ مورد نظر را روی یک تکه سرامیک بکشید. رد جا مانده از سنگ روی سرامیک، به راحتی نوع و مدل آن سنگ را مشخص می کند.
بررسی رنگ سنگ
رنگ هر سنگ از اولین نشانه هایی است که در سنگ شناسی به شما کمک میکند. البته که رنگ به تنهایی معیار قابل اعتمادی برای سنگ شناسی نیست؛ اما به هر حال می تواند کاربردی باشد.
به عنوان مثال کریستال های بی رنگی وجود دارند که گاها با الماس اشتباه گرفته میشوند.
استفاده از ابزارهای مخصوص
یکی از مطمئن ترین روش های سنگ شناسی، استفاده از ابزار های مختلف است. در حال حاضر کشف کانی های مختلف و شباهت بسیار زیاد آنها پس از برش خوردن، کار را سخت کرده است.
اما در حال حاضر استفاده از ابزارهای مختلف می تواند تا حدی این مشکل را برطرف کند.
در حال حاضر چینی ها اقدام به ساخت کریستال هایی با ظاهر بسیار شبیه الماس کرده اند. همین مسئله سبب دشوار شدن فرایند سنگ شناسی خواهد شد.
چطور سنگ شناسی را یاد بگیریم ؟
تمامی روش های گفته شده در این مطلب، نیازمند گذراندن دوره های علمی و مهارتی است. البته هستند افرادی که به صورت خودآموز و تجربی در این زمینه فعالیت میکنند، اما آنها نیز گاها دچار خطا میشوند. چرا که تکنولوژی روز به روز پیشرفت کرده و سنگ هایی با ظاهر کاملا طبیعی و قیمتی اما مصنوعی تولید میشوند.
در نتیجه در دوره ای که همه چیز تحت تاثیر تکنولوژی قرار گرفته است، تنها به کارگیری تجربه کافی نخواهد بود.
برای یادگیری این مهارت باید از دوره های با کیفیت سنگ شناسی کمک بگیرید.
در این دوره ها شما یاد می گیرید که چطور سنگ ها را از هم تفکیک کرده و هر کدام را در دسته درست قرار بدهید.
بهترین دوره سنگ شناسی
قطعا این سوال برای شما پیش می آید که چطور بهترین دوره سنگ شناسی را پیدا کنیم؟
اصلا چطور میتوانیم سنگ شناسی را یاد بگیریم ؟
سنگ شناسی علمی است که در طی آن شما میتوانید انواع سنگ های مختلف را شناسایی کنید. بهترین دوره سنگ شناسی، دوره ای است که در طی آن تمام نکات لازم گفته شده و تا زمان یادگیری همراه شما باشند.
دوره سنگ شناسی خانم امیدیان به شما کمک میکند تا به بهترین شکل ممکن این مهارت را یاد گرفته و وارد بازار کار شوید.
شما میتوانید برای اطلاع از قیمت دوره سنگ شناسی و سرفصلهای آن با شماره ما تماس بگیرید.
به کمک ما حرفه ای پولساز، جدید و منحصر به فردی را یاد بگیرید.