آموزش گوهرشناسی

آموزش گوهرشناسی از صفر تا صد

آموزش گوهرشناسی

یکی از دوره های پر طرفدار در ایران، آموزش گوهرشناسی است. آموزش گوهر شناسی در واقع دوره ای است که در طی آن با انواع و اقسام سنگ های قیمتی و درجه بندی آنها آشنا می شویم. در این آموزش حتی با نحوه برش سنگ ها، خواص هر کدام و نحوه ورود به کار را نیز یاد خواهید گرفت. در ادامه خواهیم گفت که آموزش گوهرشناسی شامل چیست.

 

گوهر شناس کیست؟

گوهرشناس به فردی گفته می شود که در زمینه سنگ های قیمتی مطالعاتی داشته و می تواند آنها را شناسایی کرده، درجه بندی کند و در نهایت قیمت گذاری انجام دهد.

 

برای گوهرشناسی به چه مهارت هایی نیاز دارید؟

برای اینکه بتوانید گوهر شناس خوبی شوید، باید مهارت هایی از جمله جزئیات گرایی، دید نزدیک و مهارت های تحلیل را کسب کنید.

 

چرا آموزش گوهرشناسی؟

جهان هستی پر از شگفتی هایی است که نیاز به کشف دارد؛ از طبیعت بی نظیر و کشف نشده گرفته تا سنگ هایی با ظاهر جذاب که هر کدام رازی را در دل خود پنهان کرده اند. گوهر شناسی علمی است پر از شگفتی، زیبایی و جذابیت؛ دنیایی که در هر لحظه شما را شگفت زده خواهد کرد و به بزرگی خداوند پی خواهید برد. در این علم شما یاد خواهید گرفت که چطور سنگ ها را از دل زمین بیرون بیاورید و از آنها استفاده کنید. سنگ های کشف شده به کمک علم گوهر شناسی، در جواهرسازی، ساخت لوازم تزئینی و … کاربرد گسترده دارد.

 

آشنایی بیشتر با گوهر شناسی

در علم سنگ شناسی، به مواد مذابی که در جریان فرایند متبلور در قشر خارجی زمین تشکیل می شود، سنگ می گویند.

سنگ ها هر کدام از یک یا چند کانی تشکیل شده اند؛ اما کانی چیست؟

کانی ها یکی دیگر از شگفتی های زمین هستند که از مواد مذاب درون زمین، گازها و آب های بسیار گرم ساخته می شوند. یکی از دلایل گرانبها بودن برخی از سنگ ها، کمیاب بودن آنها در مناطق دیگر است. در واقع کمیاب بودن این کانی ها در نقاط دیگر جهان است که ارزش به آنها می بخشد.

 

سنگ ها و گوهر ها چه خواصی دارند؟

سنگ ها و گوهر ها علاوه بر زیبایی خاصی که دارند، خواص بی نظیری نیز دارند که همین مسئله ارزشمندی آنها را بیشتر می کند. به طوریکه برخی از آنها حتی جنبه درمانی نیز دارند.

شناخت اینکه کدام سنگ چه خواصی دارد، نیاز به علم خاصی است که به آن گوهر شناسی می گویند. در آموزش گوهرشناسی یاد می گیریم که ترکیبات هر سنگ چیست، در کدام دسته قرار می گیرد و ارزش آن چطور مشخص می شود.

 

 

نحوه ارزش گذاری روی گوهرها و سنگ ها

ارزش گذاری روی گوهر و سنگ ها بر اساس ساختار کریستالی، وزن آنها، ضریب شکست و دیگر متغیرها مشخص می شود. قیمت گذاری روی گوهر به قدری اهمیت دارد که برای این علم حتی مدرک بین المللی نیز صادر می کنند.

سنگ ها بر اساس قیمتی که دارند، در دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

 

گوهر های قیمتی

سنگ های قیمتی از لحاظ زیبایی، ماندگاری و کمیابی در سطح بالایی قرار دارند؛ از سنگ های قیمتی در جهان می توان به طلا، الماس، انواع یاقوت و زمرد اشاره کرد. این دسته از سنگ ها کمیاب بوده و نحوه تشکیل و استخراج آنها سخت و زمان بر می باشد.

 

گوهرهای نیمه قیمتی

گوهر های نیمه قیمتی نسبت به گوهر های قیمتی بیشتر در دسترس بوده و می توان در نقاط بیشتری از جهان آنها را کشف کرد. از انواع سنگ های نیمه قیمتی می توان به عقیق، کهربا، آمیتیست، آکوامارین، دلربا ( آونتورین)، یمانی و … اشاره کرد. سنگ های نیمه قیمتی بیشتر از جنس کوارتز هستند که دومین کانی در جهان است.

 

چطور سنگ های نیمه قیمتی را ارزش گذاری می کنند؟

به طور کلی تمامی سنگ ها را بر اساس میزان فراوانی در زمین، اندازه، نوع برش و محبوبیتشان، ارزش گذاری می کنند.

سنگ های نیمه قیمتی در بسیاری از مواقع به دلیل نوع برشی که دارند، قیمت بالاتری نیز خواهند داشت. در واقع هنر دست آن تراشکار است که زیبایی سنگ ها را چند برابر می کند. بسیاری از سنگ های قیمتی به دلیل نداشتن برش های جذاب، همچون تکه شیشه ای بی ارزش به نظر می رسند. در حالیکه می توان سنگ های نیمه قیمتی را با سلیقه، هنر و مهارت به نحوی برش دارد که به جذابیت و ارزش آنها افزوده شود.

 

سنگ مصنوعی چیست و چطور آن را تشخیص دهیم؟

سنگ های مصنوعی از ترکیب سنگ های طبیعی با برخی از افزودنی های شیمیایی در آزمایشگاه ها ساخته می شود. در واقع سنگ های مصنوعی از نظر ظاهری کاملا شبیه سنگ های طبیعی و اصل هستند اما با این تفاوت که وزن کمتری داشته و طبیعتا ارزش کمتری نیز دارند.

 

اما چرا سنگ های مصنوعی در بین مردم محبوب شده است؟

یکی از دلایل محبوبیت این نوع سنگ در بین مردم، جلوگیری از استخراج بی رویه از سنگ های طبیعی است. علاوه براین، قیمت کمتر سنگ های مصنوعی سبب شده است تا کاربرد سنگ های مصنوعی بیش از قبل باشد. در آموزش گوهرشناسی شما یاد می گیرید که چطور سنگ های مصنوعی را از سنگ اصل تشخیص دهید.

 

 

واحد اندازه گیری گوهرهای قیمتی چیست؟

واحد های اندازه گیری گوهرهای قیمتی، قیراط است.

 

گوهر های قیمتی مشهور جهان کدام است؟

از معروف ترین سنگ قیمتی در دنیا می توان به الماس اشاره کرد؛ معروف ترین الماس های دنیا عبارت است از:

  • الماس کولینان
  • کوه نور
  • درسدن
  • هوپ
  • ویتل باخ
  • ناساک
  • و…

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *